
Lekkerbek sandwich
Lunch
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
4 Vismarine Lekkerbekje
4 pistoletjes
4 eieren
1 stuk kropsla
4 tomaten
1 komkommer
0.5 rode ui
1 bakje krulpeterselie
4 flinke eetlepels remouladesaus (kühne)
1 scheutje olijfolie
1 citroen (sap en rasp)
1 snufje peper en zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Kook de eieren 8 minuten, laat schrikken en pel ze. Snijd in plakjes.
3. Leg de lekkerbekjes op een bakplaat en bak ze af volgens de aanwijzingen op de verpakking.
4. Bak de pistoletjes eveneens af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Pluk ondertussen de kropsla grof en maak lichtjes aan met olijfolie en citroensap.
5. Snijd de tomaat in dunne plakjes. Snijd de peterselie fijn. Snijd de rode ui in dunne plakjes en marineer lichtjes in een beetje citroensap
6. Schaaf de komkommer met behulp van een kaasschaaf in linten en marineer met olijfolie, citroensap en -rasp en voeg er de helft van de peterselie aan toe.
7. Snijd de pistoletjes open en smeer het kruim lichtjes in met de remouladesaus. Verdeel er de kropsla, plakjes tomaat, komkommerlinten en enkel uiringen over.
8. Leg er de gebakken lekkerbek op met een lepel remouladesaus.Leg er daarna de plakjes ei op en garneer met de rest van de uiringen en de gesneden peterselie.
9. Leg er tenslotte het de bovenkant van de pistolet op.
Meer recepten in de categorie