Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lekkerbekjes met boerenkoolstamppot en pecannoten

Lekkerbekjes met boerenkoolstamppot en pecannoten

Ingrediënten

  • 480 gram lekkerbekjes
  • 1 kg aardappelen kruimig
  • 75 gram pecannoten
  • 5 takjes dille
  • 600 gram boerenkool
  • 150 ml melk
  • 4 eetlepels piccalilly
Lekkerbekjes met boerenkoolstamppot en pecannoten product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Bereid de lekkerbekjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. 2. Schil de aardappelen en snijd in vieren. Hak de pecannoten grof en hak de dille fijn.
  3. 3. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen samen met de boerenkool 20 minuten. Giet af en stamp samen met de melk tot een grove puree. Breng op smaak met versgemalen peper en roer de dille erdoor (houd een beetje apart voor garnering).
  4. 4. Verdeel de stamppot over de borden, leg de lekkerbekjes erop en garneer met de pecannoten en de resterende dille. Serveer met de piccalilly.
  5. Tip: Lekker met een partje citroen voor bij de vis.

    Voedingswaarde

  • Kcal 717
  • Eiwit 43 g
  • Koolhydraten 57 g
  • waarvan suikers 2
  • Vet 34 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 10