
Lekkerbekjes met boerenkoolstamppot en pecannoten
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
480 gram lekkerbekjes
1 kg aardappelen kruimig
75 gram pecannoten
5 takjes dille
600 gram boerenkool
150 ml melk
4 eetlepels piccalilly
Bereidingswijze
1. Bereid de lekkerbekjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Schil de aardappelen en snijd in vieren. Hak de pecannoten grof en hak de dille fijn.
3. Breng een pan water aan de kook en kook de aardappelen samen met de boerenkool 20 minuten. Giet af en stamp samen met de melk tot een grove puree. Breng op smaak met versgemalen peper en roer de dille erdoor (houd een beetje apart voor garnering).
4. Verdeel de stamppot over de borden, leg de lekkerbekjes erop en garneer met de pecannoten en de resterende dille. Serveer met de piccalilly.
Tip: Lekker met een partje citroen voor bij de vis.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3017 Kj
Calorieën
717 kcal
Vetten
34 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
57 gram
Waarvan suikers
2 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
43 gram