
Lemon curd-taartjes met meringue en vanille-ijs
Nagerecht
4 pers.
ca. 12 min
Frans
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg (ontdooid)
1 citroen (rasp)
2 citroenen (sap)
100 gram boter
200 gram suiker
2 eieren
2 eidooiers
60 gram cranberrysaus
4 bollen vanille-ijs
100 gram witte schuimkransjes
Bereidingswijze
1. - Ver van tevoren : bereid de cranberrysaus (zie recept elders op boodschappen.nl) - Dag van tevoren: bak de taartbodempjes en bewaar luchtdicht. - Maak de lemon curd.
2. Verwarm de oven voor op 200ºC.
3. Leg de plakjes bladerdeeg in de taartvormpjes en bak in de oven in 15 minuten goudbruin. Laat de bodempjes afkoelen en neem ze uit de vormpjes.
4. Verwarm de citroenrasp en -sap met de boter en suiker in een steelpan op een lage stand tot de boter gesmolten is. Klop de eieren en eidooiers los in een kom.
5. Giet het warme citroenmengsel uit de pan al roerend erbij in de kom en schenk dit mengsel weer terug in de pan. Breng al roerend op een lage stand aan de kook en blijf roeren tot het mengsel begint te binden en zo dik als yoghurt wordt. Zeef het mengsel boven een schaal en laat afgedekt afkoelen.
6. Verdeel de lemon curd en cranberrysaus over de taartbodempjes en serveer met een bol vanille-ijs en de meringue of schuimkransjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
805 kcal
Vetten
40 gram
Waarvan verzadigd vet
23 gram
Koolhydraten
101 gram
Vezels
1 gram
Eiwitten
10 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie