
Lemon rolls met munt
8 pers.
ca. 45 min
Ingrediënten
1 citroen
8 grotere muntblaadjes (Biologisch PLUS in pot)
6 paas schuimkransjes (Feestelijk PLUS)
100 gram zachte PLUS roomboter
3 eetlepels fijne kristalsuiker
10 plakjes ontdooide PLUS bladerdeeg (pak a 450 g diepvries)
150 gram zuivelspread
2 eetlepels poedersuiker
Extra nodig: springvorm (24-26 cm)
Bereidingswijze
1 Rasp de gele schil van 1 citroen en pers de vrucht uit. Snijd 8 grotere muntblaadjes (Biologisch PLUS in pot) fijn en verkruimel 6 paas schuimkransjes (Feestelijk PLUS) in een bakje.
2 Roer 100 gram zachte PLUS roomboter los met 3 eetlepels fijne kristalsuiker, 2/3 deel van de citroenrasp en de fijngesneden munt.
3 Halveer 10 plakjes ontdooide PLUS bladerdeeg (pak a 450 g diepvries) en plak ze aan elkaar met een beetje water (druk heel goed aan), zodat er een lange strook ontstaat. Verdeel de stook horizontaal in 8 repen. Bestrijk elk stuk met citroen-muntboter en rol ze op tot een slak. Leg de rolletjes met de snijkant naar boven in een met bakpapier beklede en met boter ingevette springvorm (24-26 cm).
4 Bak de lemon rolls in een voorverwarmde oven op 180 graden in ca. 20 min. goudbruin en gaar. Laat 15 min. afkoelen.
5 Roer 150 gram zuivelspread los samen met 2 eetlepels poedersuiker en citroensap. Bestrijk de warme rolls ermee en bestrooi ze met de overgebleven citroenrasp, kleine muntblaadjes en de verkruimelde paasschuimpjes.
Meer recepten in de categorie