Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lemoncurd

Lemoncurd

Ingrediënten

  • 2 citroenen, schoongeboend
  • 150 g boter
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 4 eidooiers
  • 10 g maïzena
  • EXTRA vershoudfolie
Lemoncurd product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 105 minuten
Recipes/Persons 5 personen

Bereidingswijze

  1. Rasp de schil van de citroenen en pers het sap eruit. Verhit het sap samen met de boter, de helft van de suiker en de citroenrasp op laag vuur tot de boter smelt en de suiker oplost.
  2. Klop de dooiers los met de rest van de suiker en maïzena. Giet het warme citroenmengsel geleidelijk door de eierdooiers.
  3. Giet alles terug in de pan en breng al roerende aan de kook. Laat heel even koken (de oppervlakte moet even bubbelen in het midden).
  4. Doe de lemoncurd over in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dek de oppervlakte af met vershoudfolie om velvorming te voorkomen. Zet daarna een uur in de koeling om op te stijven.

Variatie

Ook lekker; meng de curd met slagroom en vul er soesjes mee.

    Voedingswaarde

  • Kcal 455
  • Eiwit 3 g
  • Koolhydraten 44 g
  • Vet 30 g