1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lemoncurd

Lemoncurd

Lemoncurd product foto
  • Ingredienten:

  • 2 citroenen, schoongeboend
  • 150 g boter
  • 200 g fijne kristalsuiker
  • 4 eidooiers
  • 10 g maïzena
  • EXTRA vershoudfolie
Bereiden
Rasp de schil van de citroenen en pers het sap eruit. Verhit het sap samen met de boter, de helft van de suiker en de citroenrasp op laag vuur tot de boter smelt en de suiker oplost.
Klop de dooiers los met de rest van de suiker en maïzena. Giet het warme citroenmengsel geleidelijk door de eierdooiers.
Giet alles terug in de pan en breng al roerende aan de kook. Laat heel even koken (de oppervlakte moet even bubbelen in het midden).
Doe de lemoncurd over in een kom en laat afkoelen tot kamertemperatuur. Dek de oppervlakte af met vershoudfolie om velvorming te voorkomen. Zet daarna een uur in de koeling om op te stijven.
Variatie
Ook lekker; meng de curd met slagroom en vul er soesjes mee.
Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 105 minuten
Aantal personen
500
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 3 g
  • koolhydraten
  • 44 g
  • vet
  • 30 g
  • Kcal
  • 455
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie