
Lente plaattaart met kruidenricotta en gerookte zalm
Brunch
4 pers.
ca. 35 min
42.69 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 Plant Basilicum
1 Plant Peterselie
1 Plant Koriander
1 Teen Knoflook
60 ml Olijfolie extra vierge
250 gram Ricotta
1 Rol Vers bladerdeeg
200 gram Aspergetips
1 stuk Rode ui
200 gram Gerookte noorse zalm
1 stuk Citroen
20 gram Tuinkers
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 220 graden. Haal de blaadjes van de basilicum-, peterselie- en koriandersteeltjes. Verwijder de schil van de knoflook. Hak de kruidenblaadjes en knoflook fijn met een mes of keukenmachine. Meng 35 ml van de olijfolie, de ricotta, kruiden en knoflook tot een egale massa en breng op smaak met zout, peper.
2. Verdeel het bladerdeeg over een met bakpapier beklede bakplaat. Besmeer met het ricottamengsel, maar houd overal 1 centimeter van de rand vrij. Besmeer met een klein beetje olijfolie.
3. Verdeel de aspergetips over het ricottamengsel en besprenkel met de resterende olijfolie. Bak de plaattaart in 20-25 minuten goudbruin en gaar. Snijd ondertussen de rode ui in flinterdunne ringen en bewaar in een bakje met ijskoud water tot gebruik.
4. Haal de plaattaart uit de oven en verdeel er de gerookte zalm en rode ui over. Besprenkel met citroensap en -rasp naar smaak, en garneer met de tuinkers. Serveer op een grote plank of snijd in stukken.
Meer recepten in de categorie