Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lente risotto met snijbonen en zalm

Lente risotto met snijbonen en zalm

Ingrediënten

  • 400 gram snijbonen
  • 300 gram gerookte zalmfilets
  • 150 ml droge witte wijn
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 stuk sjalot
  • 1 teentje knoflook
  • 70 gram parmezaanse kaas
  • 300 gram risottorijst
  • 1 stuk citroen
  • 300 gram tuinerwten (diepvries)
Lente risotto met snijbonen en zalm product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snipper de sjalot, pers de knoflook en rasp de Parmezaanse kaas. Ontdooi de erwten en snijd de snijbonen in schuine stukken. Rasp de schil van de citroen.
  2. 2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem, fruit de ui en de knoflook en voeg de risotto rijst toe. Roer goed door tot de korrel een beetje glazig wordt.
  3. 3. Schenk de witte wijn erbij en laat de alcohol verdampen. Zodra de wijn is opgenomen een schep bouillon toevoegen. Roer goed door en steeds zodra het vocht is opgenomen een nieuwe schep bouillon toevoegen. Dit proces duurt ongeveer 20 - 25 minuten.
  4. 4. Breng in een andere pan water aan de kook en kook de snijbonen en erwtjes 1 minuut. Spoel af onder koud water en roer door de risotto. Breng op smaak met de helft van de Parmezaanse kaas en de helft van het citroenrasp. Roer tot slot de zalmsnippers erdoor.
  5. 5. Verdeel de risotto over de borden en garneer met de overige citroenrasp. Serveer met de Parmezaanse kaas.
  6. Tip: Lekker met chilivlokken voor extra pit.

    Voedingswaarde

  • Kcal 595
  • Eiwit 35 g
  • Koolhydraten 72 g
  • waarvan suikers 3
  • Vet 13 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 8