
Lente risotto met snijbonen en zalm
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
400 gram snijbonen
300 gram verse zalmfilets (in reepjes)
150 ml droge witte wijn
1 liter groentebouillon
1 stuk sjalot
1 teentje knoflook
70 gram parmezaanse kaas
300 gram risottorijst
1 stuk citroen
300 gram tuinerwten (diepvries)
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de sjalot, pers de knoflook en rasp de Parmezaanse kaas. Ontdooi de erwten en snijd de snijbonen in schuine stukken. Rasp de schil van de citroen.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een pan met dikke bodem, fruit de ui en de knoflook en voeg de risotto rijst toe. Roer goed door tot de korrel een beetje glazig wordt.
3. Schenk de witte wijn erbij en laat de alcohol verdampen. Zodra de wijn is opgenomen een schep bouillon toevoegen. Roer goed door en steeds zodra het vocht is opgenomen een nieuwe schep bouillon toevoegen. Dit proces duurt ongeveer 20 - 25 minuten.
4. Breng in een andere pan water aan de kook en kook de snijbonen en erwtjes 1 minuut. Spoel af onder koud water en roer door de risotto. Breng op smaak met de helft van de Parmezaanse kaas en de helft van het citroenrasp. Snij en bak de zalmfilets, roer tot slot de reepjes verse zalm erdoor.
5. Verdeel de risotto over de borden en garneer met de overige citroenrasp. Serveer met de Parmezaanse kaas.
Tip: Lekker met chilivlokken voor extra pit.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2497 Kj
Calorieën
595 kcal
Vetten
13 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
72 gram
Waarvan suikers
3 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
35 gram