Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lentegebakje met vanille-roomkwark en frambozen

Lentegebakje met vanille-roomkwark en frambozen

Ingrediënten

  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries, pak 10 stuks), ontdooid
  • 1 vanillestokje
  • 125 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 125 g magere Franse kwark
  • 2 bakjes frambozen (à 125 g)
  • poedersuiker
  • 4 taartvormpjes (10-12 cm ø), ingevet
  • bakpapier
  • gedroogde bonen of rijst
  • mixer
Lentegebakje met vanille-roomkwark en frambozen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 60 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200ºC. Bekleed de vormpjes met het deeg. Snijd het deeg langs de rand weg. Prik de deegbodems met een vork in. Leg op elke deegbodem een vel bakpapier en vul ze met de gedroogde bonen of rijst.
  2. Bak de deegbodems in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudbruin. Verwijder het bakpapier en de bonen of de rijst en bak ze in nog 6-8 minuten knapperig. Verwijder de vormpjes en laat de deegbodems op een rooster afkoelen.
  3. Snijd met een scherp mes het vanillestokje open en schraap met de punt van het mes het merg uit het vanillestokje. Klop de slagroom met het vanillemerg en de suiker stijf. Spatel er de kwark door.
  4. Leg de taartbodems op een schaal. Schep er de vanille-roomkwark in en garneer met de frambozen. Bestrooi met een dun laagje poedersuiker.
  5. Tip: Wil je wat tijd besparen bij het maken van dit recept? Gebruik dan de suikerschelpen of gebaksbodems van Jos Poell!

    Voedingswaarde

  • Kcal 345
  • Eiwit 7 g
  • Koolhydraten 28 g
  • Vet 22 g