
Lentegebakje met vanille-roomkwark en frambozen
4 pers.
ca. 60 min
Hollands
Ingrediënten
4 plakjes bladerdeeg (diepvries, pak 10 stuks), ontdooid
1 vanillestokje
125 ml slagroom
2 el suiker
125 g magere Franse kwark
2 bakjes frambozen (à 125 g)
poedersuiker
4 taartvormpjes (10-12 cm ø), ingevet
bakpapier
gedroogde bonen of rijst
mixer
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200ºC. Bekleed de vormpjes met het deeg. Snijd het deeg langs de rand weg. Prik de deegbodems met een vork in. Leg op elke deegbodem een vel bakpapier en vul ze met de gedroogde bonen of rijst.
Bak de deegbodems in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudbruin. Verwijder het bakpapier en de bonen of de rijst en bak ze in nog 6-8 minuten knapperig. Verwijder de vormpjes en laat de deegbodems op een rooster afkoelen.
Snijd met een scherp mes het vanillestokje open en schraap met de punt van het mes het merg uit het vanillestokje. Klop de slagroom met het vanillemerg en de suiker stijf. Spatel er de kwark door.
Leg de taartbodems op een schaal. Schep er de vanille-roomkwark in en garneer met de frambozen. Bestrooi met een dun laagje poedersuiker.
Tip: Wil je wat tijd besparen bij het maken van dit recept? Gebruik dan de suikerschelpen of gebaksbodems van Jos Poell!
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
345 kcal
Vetten
22 gram
Koolhydraten
28 gram
Eiwitten
7 gram