Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lentegebakje met vanille-roomkwark en frambozen

Lentegebakje met vanille-roomkwark en frambozen

Lentegebakje met vanille-roomkwark en frambozen product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Nagerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 4 plakjes bladerdeeg (diepvries, pak 10 stuks), ontdooid
  • 1 vanillestokje
  • 125 ml slagroom
  • 2 el suiker
  • 125 g magere Franse kwark
  • 2 bakjes frambozen (à 125 g)
  • poedersuiker
  • 4 taartvormpjes (10-12 cm ø), ingevet
  • bakpapier
  • gedroogde bonen of rijst
  • mixer
Bereiden
Verwarm de oven voor tot 200ºC. Bekleed de vormpjes met het deeg. Snijd het deeg langs de rand weg. Prik de deegbodems met een vork in. Leg op elke deegbodem een vel bakpapier en vul ze met de gedroogde bonen of rijst.
Bak de deegbodems in de voorverwarmde oven in ca. 20 minuten goudbruin. Verwijder het bakpapier en de bonen of de rijst en bak ze in nog 6-8 minuten knapperig. Verwijder de vormpjes en laat de deegbodems op een rooster afkoelen.
Snijd met een scherp mes het vanillestokje open en schraap met de punt van het mes het merg uit het vanillestokje. Klop de slagroom met het vanillemerg en de suiker stijf. Spatel er de kwark door.
Leg de taartbodems op een schaal. Schep er de vanille-roomkwark in en garneer met de frambozen. Bestrooi met een dun laagje poedersuiker.

Voedingswaarde

eiwit
7 g
koolhydraten
28 g
vet
22 g
Kcal
345