

Lenterisotto met kropsla en brie
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
Ingrediënten
1 kropsla
1 sjalot
1 prei
2 el olijfolie
300 g risottorijst
150 ml droge witte wijn
1 l groentebouillon
200 g brie
20 g pistachenoten
Bereidingswijze
Maak de kropsla schoon en houd 4 mooie, knapperige slabladeren apart. Snijd de rest van de kropsla in reepjes. Snipper de sjalot en snijd de prei in fijne ringen.
Verhit de olijfolie in een hapjespan. Fruit de sjalot 1 min. Voeg de prei toe en bak 3 min. zachtjes mee.
Voeg de rijst toe en bak mee totdat de korrels glanzen en glazig zijn. Schenk de wijn erbij en laat de rijst de wijn zachtjes opnemen. Voeg daarna de bouillon toe en laat de rijst de bouillon zachtjes opnemen. Kook de rijst in 18-20 min. beetgaar.
Neem de pan van de warmtebron. Voeg de reepjes kropsla toe en schep om, zodat de sla door de warmte snel slinkt. Breng de risotto op smaak met zout en peper.
Snijd de brie in 8 plakjes. Leg op 4 borden de apart gehouden kropslabladeren. Schep de risotto erop en leg de plakjes brie er bovenop. Bestrooi het gerecht met gehakte pistachenoten.
Tip
Roer voor een extra romige en zachte risotto 100 g crème fraîche door het gerecht nadat het van de warmtebron is gehaald.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
444 kcal
Vetten
26 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
34 gram
Waarvan suikers
8 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
15 gram
Zout
0.83 gram