
Lentesalade met ricottarolletjes
Lunch
4 pers.
ca. 25 min
Mediterraans
Ingrediënten
150 milliliter olijfolie
4 teentjes knoflook (gehalveerd)
1 citroen (schoongeboend)
1 handje verse basilicum
200 gram ricotta
12 plakken rookvlees
75 gram veldsla
1 bakje tuinkers
Bereidingswijze
1. Verwarm de olijfolie met de knoflook tegen de kook aan, laat circa 5 minuten trekken en neem van de warmtebron.
2. Rasp de schil van 1/2 citroen en houd apart. Pers de citroen uit en voeg het citroensap toe aan de knoflookolie.
3. Hak 1 eetlepel basilicum fijn. Meng de citroenrasp en gehakte basilicum door de ricotta en breng op smaak met zout en peper.
4. Leg de plakken rookvlees naast elkaar, verdeel de ricotta erover en vorm er rolletjes van.
5. Schep de knoflook uit de olijfolie of zeef de olie. Haal het slamengsel door de dressing en verdeel over 4 borden. Leg de ricottarolletjes erop en bestrooi met de overige basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
195 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
3 gram
Eiwitten
2 gram
Meer recepten in de categorie