
Lentestamppot met geitenkaaspakketjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Nederlands
Ingrediënten
1.3 kilogram aardappels (geschild, in stukken)
650 gram broccoli (in roosjes, stronk in blokjes)
400 gram zachte geitenkaas (in 4 plakken)
8 plakken ontbijtspek
1 eetlepel olijfolie
125 gram crème fraîche
2 eetlepels honing
Bereidingswijze
1. Kook de aardappelen met zout in 15-20 minuten gaar. Voeg de broccoli de laatste 7 minuten bij de aardappelen en kook ze mee.
2. Bestrooi de geitenkaas met een beetje peper en vouw het ontbijtspek eromheen. Bak de kaaspakketjes in de olijfolie in 2 minuten per kant goudbruin.
3. Giet de aardappelen en broccoli af. Stamp ze met de crème fraîche, zout en peper tot een grove stamppot.
4. Serveer met het geitenkaaspakketje waarop een beetje honing is gedruppeld.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
680 kcal
Vetten
37 gram
Waarvan verzadigd vet
20 gram
Koolhydraten
55 gram
Eiwitten
27 gram
Meer recepten in de categorie