Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lentestamppot met zoete aardappels

Lentestamppot met zoete aardappels

Ingrediënten

  • 1200 g zoete aardappels
  • 2 teentjes knoflook
  • 40 g roomboter
  • 1 el kerriepoeder
  • 500 g gesneden andijvie
  • 100 ml amandelmelk of water
  • 4 rundertartaartjes
  • olijfolie
Lentestamppot met zoete aardappels product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
  2. Breng in een ruime pan water aan de kook en doe de blokjes aardappel erin.
  3. Kook de zoete aardappels in ongeveer 10 minuten gaar.
  4. Snipper de knoflook fijn.
  5. Smelt de roomboter in een klein pannetje en fruit de kerriepoeder en knoflook 2 minuten zonder ze bruin te laten worden.
  6. Giet de aardappelblokjes af en pureer ze met een stamper.
  7. Roer de gesmolten boter met de gefruite kruiden door de aardappels.
  8. Zet de pan met zoete aardappelpuree op een laag vuurtje en roer beetje bij beetje de andijvie erdoor.
  9. Verdun de stamppot eventueel met wat warme amandelmelk of water.
  10. Bak ondertussen de tartaartjes in 2 eetlepels olijfolie aan beide kanten bruin in ongeveer 2 minuten per kant.
  11. Breng de stamppot op smaak met (versgemalen) peper en eventueel wat himalayazout.
  12. Tip: Voor een pittige stamppot: fruit een gesnipperde Spaanse peper mee met de knoflook.