
Lentestamppot met zoete aardappels
4 pers.
ca. 35 min
Frans
Ingrediënten
1200 g zoete aardappels
2 teentjes knoflook
40 g roomboter
1 el kerriepoeder
500 g gesneden andijvie
100 ml amandelmelk of water
4 rundertartaartjes
olijfolie
Bereidingswijze
Schil de aardappels en snijd ze in blokjes.
Breng in een ruime pan water aan de kook en doe de blokjes aardappel erin.
Kook de zoete aardappels in ongeveer 10 minuten gaar.
Snipper de knoflook fijn.
Smelt de roomboter in een klein pannetje en fruit de kerriepoeder en knoflook 2 minuten zonder ze bruin te laten worden.
Giet de aardappelblokjes af en pureer ze met een stamper.
Roer de gesmolten boter met de gefruite kruiden door de aardappels.
Zet de pan met zoete aardappelpuree op een laag vuurtje en roer beetje bij beetje de andijvie erdoor.
Verdun de stamppot eventueel met wat warme amandelmelk of water.
Bak ondertussen de tartaartjes in 2 eetlepels olijfolie aan beide kanten bruin in ongeveer 2 minuten per kant.
Breng de stamppot op smaak met (versgemalen) peper en eventueel wat himalayazout.
Tip: Voor een pittige stamppot: fruit een gesnipperde Spaanse peper mee met de knoflook.