1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Libanese falafel met harissasaus

Libanese falafel met harissasaus

Libanese falafel met harissasaus product foto
  • Ingredienten:

  • 1 pak Knorr Wereldgerecht Libanese Falafel
  • 100 milliliter tomaten-ketchup
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 blik (260 gram) kikkererwten, uitgelekt
  • 4 eetlepels olie
  • 3 tomaten, in plakjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 100 gram kropsla, in smalle repen
Bereiden
Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de harissasaus met het zakje ‘harissasaus’, de tomatenketchup en 2 eetlepels water. Zet de saus apart. Meng voor de knoflookdip de crème fraîche met 3 eetlepels water en het zakje ‘dipsaus’. Schep de kikkererwten in een grote kom en voeg 2 eetlepels water, 2 eetlepels olie en het zakje ‘kruidenmix’ toe. Prak het geheel met een vork fijn en meng goed door elkaar. Vorm er 12 gelijke balletjes van en duw ze een klein beetje plat. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de kikkererwtenburgers in circa 5 minuten per kant goudbruin. Verwarm de ‘falafelbroodjes’ intussen circa 3 minuten in de oven. Bestrijk elk falafelbroodje met harissasaus en beleg met tomaat, ui, sla en 3-4 kikkererwtenburgers. Vouw de broodjes dubbel en serveer met de knoflookdip.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
3
Voedingswaarde (pp)
  • eiwit
  • 19 g
  • koolhydraten
  • 68 g
  • vet
  • 43 g
  • Kcal
  • 760
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie