Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Libanese falafel met harissasaus

Libanese falafel met harissasaus

Ingrediënten

  • 1 pak Knorr Wereldgerecht Libanese Falafel
  • 100 milliliter tomaten-ketchup
  • 125 gram crème fraîche
  • 1 blik (260 gram) kikkererwten, uitgelekt
  • 4 eetlepels olie
  • 3 tomaten, in plakjes
  • 1 rode ui, in halve ringen
  • 100 gram kropsla, in smalle repen
Libanese falafel met harissasaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 3 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Maak de harissasaus met het zakje ‘harissasaus’, de tomatenketchup en 2 eetlepels water. Zet de saus apart. Meng voor de knoflookdip de crème fraîche met 3 eetlepels water en het zakje ‘dipsaus’. Schep de kikkererwten in een grote kom en voeg 2 eetlepels water, 2 eetlepels olie en het zakje ‘kruidenmix’ toe. Prak het geheel met een vork fijn en meng goed door elkaar. Vorm er 12 gelijke balletjes van en duw ze een klein beetje plat. Verhit de rest van de olie in een koekenpan en bak hierin de kikkererwtenburgers in circa 5 minuten per kant goudbruin. Verwarm de ‘falafelbroodjes’ intussen circa 3 minuten in de oven. Bestrijk elk falafelbroodje met harissasaus en beleg met tomaat, ui, sla en 3-4 kikkererwtenburgers. Vouw de broodjes dubbel en serveer met de knoflookdip.

    Voedingswaarde

  • Kcal 760
  • Eiwit 19 g
  • Koolhydraten 68 g
  • Vet 43 g