
Licht pittige zoete aardappel-wortelsoep met kokosmelk
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 kg zoete aardappelen
1 bosje bospeen
6 stuks afbakbroodjes
2 teentjes knoflook
1 stuk limoen
10 gram koriander
200 ml kokosmelk
2 eetlepels currypasta
2 cm gember
1 liter groentebouillon
1 stuk ui
Bereidingswijze
+ staafmixer
1. Maak de bospeen schoon, schil de zoete aardappelen en snijd beiden in stukken. Pel en snipper de ui, pers de knoflook, rasp de gember en hak de koriander grof. Pers het sap uit de limoen.
2. Bereid de afbakbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan. Fruit de ui en de knoflook 2 minuten en voeg de zoete aardappel, de wortel en de gember toe. Bak 5 minuten aan en voeg de currypasta toe. Blus af met de groentebouillon en de kokosmelk en laat het geheel 20 minuten op laag vuur koken.
4. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met het limoensap. Verdeel over de kommen en garneer met de koriander.
Tip: Lekker met een schepje mangochutney.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2228 Kj
Calorieën
531 kcal
Vetten
15 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
83 gram
Waarvan suikers
19 gram
Vezels
12 gram
Eiwitten
11 gram
Meer recepten in de categorie