Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Licht pittige zoete aardappel-wortelsoep met kokosmelk

Licht pittige zoete aardappel-wortelsoep met kokosmelk

Ingrediënten

  • 1 kg zoete aardappelen
  • 1 bosje bospeen
  • 6 stuks afbakbroodjes
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk limoen
  • 10 gram koriander
  • 200 ml kokosmelk
  • 2 eetlepels currypasta
  • 2 cm gember
  • 1 liter groentebouillon
  • 1 stuk ui
Licht pittige zoete aardappel-wortelsoep met kokosmelk product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. + staafmixer
  2. 1. Maak de bospeen schoon, schil de zoete aardappelen en snijd beiden in stukken. Pel en snipper de ui, pers de knoflook, rasp de gember en hak de koriander grof. Pers het sap uit de limoen.
  3. 2. Bereid de afbakbroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  4. 3. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan. Fruit de ui en de knoflook 2 minuten en voeg de zoete aardappel, de wortel en de gember toe. Bak 5 minuten aan en voeg de currypasta toe. Blus af met de groentebouillon en de kokosmelk en laat het geheel 20 minuten op laag vuur koken.
  5. 4. Pureer met een staafmixer tot een gladde soep. Breng op smaak met het limoensap. Verdeel over de kommen en garneer met de koriander.
  6. Tip: Lekker met een schepje mangochutney.

    Voedingswaarde

  • Kcal 531
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 83 g
  • waarvan suikers 19
  • Vet 15 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 11
  • Vezels 12