Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Limburgs runderstoofvlees buns met salade

Limburgs runderstoofvlees buns met salade

Ingrediënten

  • 2 pakken pizzadeeg
  • 500 gram rundstoofvlees
  • 2 stuks spitskool
  • 350 gram trostomaten
  • 1 stuk ei
  • 1 stuk ui
  • 1 teentje knoflook
  • 150 gram rucolamelange
  • 1 theelepel gedroogde tijm
Limburgs runderstoofvlees buns met salade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de spitskool in dunne reepjes, pel de knoflook en ui en snipper fijn.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit de ui en de knoflook. Roerbak de spitskool 8 minuten en voeg als laatst een scheutje water toe zodat de spitskool zacht wordt.
  3. Rol de plakken pizzadeeg uit. Verdeel 8 hoopjes spitskool op het pizzadeeg, schep een eetlepel stoofvlees erop en bedek het vlees met de overige plak pizzadeeg. Steek met een glas of een steker rondjes uit het deeg en zorg dat deze allemaal gevuld zijn met spitskool en stoofvlees. Kluts het ei, bestrijk de stoofvlees buns en sprenkel de tijm erover. Bak de stoofvlees buns 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven.
  4. Snijd de tomaten in partjes en meng met de sla melange.
  5. Verdeel de stoofvlees buns over de borden en serveer met de salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 742
  • Eiwit 52 g
  • Koolhydraten 82 g
  • waarvan suikers 22
  • Vet 22 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 15