
Limburgs runderstoofvlees buns met salade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
2 pakken pizzadeeg
500 gram rundstoofvlees
2 stuks spitskool
350 gram trostomaten
1 stuk ei
1 stuk ui
1 teentje knoflook
150 gram rucolamelange
1 theelepel gedroogde tijm
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Snijd de spitskool in dunne reepjes, pel de knoflook en ui en snipper fijn.
2. Verhit een scheutje olijfolie in de koekenpan en fruit de ui en de knoflook. Roerbak de spitskool 8 minuten en voeg als laatst een scheutje water toe zodat de spitskool zacht wordt.
3. Rol de plakken pizzadeeg uit. Verdeel 8 hoopjes spitskool op het pizzadeeg, schep een eetlepel stoofvlees erop en bedek het vlees met de overige plak pizzadeeg. Steek met een glas of een steker rondjes uit het deeg en zorg dat deze allemaal gevuld zijn met spitskool en stoofvlees. Kluts het ei, bestrijk de stoofvlees buns en sprenkel de tijm erover. Bak de stoofvlees buns 20 - 25 minuten in de voorverwarmde oven.
4. Snijd de tomaten in partjes en meng met de sla melange.
5. Verdeel de stoofvlees buns over de borden en serveer met de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3140 Kj
Calorieën
742 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
82 gram
Waarvan suikers
22 gram
Vezels
15 gram
Eiwitten
52 gram