

Linzenbowl met pulled zalm en basilicummayonaise
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Vis
6.95 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Rode ui
2 stuks Paprika's (1 gele en 1 rode)
250 gram Zalmfilet
1 bosje Basilicum
150 gram Mayonaise
2 theelepel Citroenrasp
400 gram Linzen in blik
100 gram Verse spinazie
Bereidingswijze
1. Snijd de ui in dunne ringen. Verwijder het kroontje en de zaadlijsten van de paprika’s. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op zacht tot middelhoog vuur. Bak hierin de rode ui en paprikareepjes gedurende 15-20 minuten, tot de paprika zacht wordt. Breng op smaak met peper en zout.
2. Verwarm een tweede koekenpan met een scheutje olijfolie op laag vuur. Leg hierin de zalmfilets en breng op smaak met peper en zout. Bak ze, eventueel met een deksel op de pan, in ongeveer 15 minuten gaar van buiten en lichtroze vanbinnen. Zorg dat het vuur laag blijft. Draai na 10 minuten de filets naar de andere kant.
3. Hak ondertussen de basilicumblaadjes grof en meng in een keukenmachine of blender samen met de mayonaise en citroenrasp. Giet de linzen af en spoel ze onder de koude kraan. Doe in een schaal en breng op smaak met lekkere olijfolie, zout en peper.
4. Meng de paprikareepjes door de linzen en meng vervolgens met de spinazie. Verdeel over vier borden. Trek de zalm met twee vorken uit elkaar tot flakes. Verdeel over de linzensalade en garneer met de basilicummayonaise.
Meer recepten in de categorie