Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Linzenbowl met pulled zalm en basilicummayonaise

Linzenbowl met pulled zalm en basilicummayonaise

Ingrediënten

  • 1 stuk Rode ui
  • 2 stuks Paprika's (1 gele en 1 rode)
  • 250 gram Zalmfilet
  • 1 bosje Basilicum, alleen de blaadjes
  • 150 gram Mayonaise
  • 2 theelepel Citroenrasp
  • 400 gram Linzen in blik
  • 100 gram Verse spinazie
Linzenbowl met pulled zalm en basilicummayonaise product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Snijd de ui in dunne ringen. Verwijder het kroontje en de zaadlijsten van de paprika’s. Snijd het vruchtvlees in dunne reepjes. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op zacht tot middelhoog vuur. Bak hierin de rode ui en paprikareepjes gedurende 15-20 minuten, tot de paprika zacht wordt. Breng op smaak met peper en zout.
  2. 2. Verwarm een tweede koekenpan met een scheutje olijfolie op laag vuur. Leg hierin de zalmfilets en breng op smaak met peper en zout. Bak ze, eventueel met een deksel op de pan, in ongeveer 15 minuten gaar van buiten en lichtroze vanbinnen. Zorg dat het vuur laag blijft. Draai na 10 minuten de filets naar de andere kant.
  3. 3. Hak ondertussen de basilicumblaadjes grof en meng in een keukenmachine of blender samen met de mayonaise en citroenrasp. Giet de linzen af en spoel ze onder de koude kraan. Doe in een schaal en breng op smaak met lekkere olijfolie, zout en peper.
  4. 4. Meng de paprikareepjes door de linzen en meng vervolgens met de spinazie. Verdeel over vier borden. Trek de zalm met twee vorken uit elkaar tot flakes. Verdeel over de linzensalade en garneer met de basilicummayonaise.

    Voedingswaarde

  • Kcal 261
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 29 g
  • waarvan suikers 14
  • Vet 2 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 0
  • Vezels 10