Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Linzenburger met een frisse bonen-bietensalade

Linzenburger met een frisse bonen-bietensalade

Ingrediënten

  • 4 stuks vegetarische burgers
  • 4 stuks rode bieten (gekookt)
  • 150 gram sandwichspread
  • 4 plakken oude kaas
  • 400 gram sperziebonen
  • 1 stuk rode ui
  • 150 ml azijn
  • 75 gram veldsla
  • 4 stuks broodjes
Linzenburger met een frisse bonen-bietensalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Snijd de rode biet in flinterdunne plakken.
  2. 2. Meng de rode ui en de rode biet met de wijnazijn en 150 ml water. Bewaar koel tot gebruik.
  3. 3. Breng een pan met water aan de kook, kook de sperziebonen 4 minuten en spoel af met koud water.
  4. 4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de linzenburger in 5-7 minuten aan beide kanten gaar en goudbruin. Keer regelmatig om.
  5. 5. Snijd de burgerbroodjes open, bestrijk de binnenkant van elk broodje met sandwichspread. Leg er een linzenburger, een plak kaas, een eetlepel zure ui met biet en en het kapje bovenop.
  6. 6. Meng de resterende zure ui met biet samen met een scheutje olijfolie, de sperziebonen en de veldsla tot een salade. Breng eventueel op smaak met peper.
  7. 7. Verdeel de linzenburgers over de borden en serveer met de salade.

    Voedingswaarde

  • Kcal 552
  • Eiwit 31 g
  • Koolhydraten 51 g
  • waarvan suikers 18
  • Vet 24 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 6
  • Vezels 11