
Linzenburger met een frisse bonen-bietensalade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks vegetarische burgers
4 stuks rode bieten (gekookt)
150 gram sandwichspread
4 plakken oude kaas
400 gram sperziebonen
1 stuk rode ui
150 ml azijn
75 gram veldsla
4 stuks broodjes
Bereidingswijze
1. Pel en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Snijd de rode biet in flinterdunne plakken.
2. Meng de rode ui en de rode biet met de wijnazijn en 150 ml water. Bewaar koel tot gebruik.
3. Breng een pan met water aan de kook, kook de sperziebonen 4 minuten en spoel af met koud water.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en bak de linzenburger in 5-7 minuten aan beide kanten gaar en goudbruin. Keer regelmatig om.
5. Snijd de burgerbroodjes open, bestrijk de binnenkant van elk broodje met sandwichspread. Leg er een linzenburger, een plak kaas, een eetlepel zure ui met biet en en het kapje bovenop.
6. Meng de resterende zure ui met biet samen met een scheutje olijfolie, de sperziebonen en de veldsla tot een salade. Breng eventueel op smaak met peper.
7. Verdeel de linzenburgers over de borden en serveer met de salade.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2315 Kj
Calorieën
552 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
6 gram
Koolhydraten
51 gram
Waarvan suikers
18 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
31 gram
Meer recepten in de categorie