
Linzensalade met geroosterde bospeen en rode biet
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
205 gram linzen
1 bosje bospeen
3 eetlepels magere yoghurt
1 bolletje knoflook
1 stuk rode ui
100 gram witte kaas
75 gram rucola
20 gram koriander
500 gram rode bieten (gekookt)
1 handje pecannoten
2 stuks naanbroden
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
2. Verwijder het loof en de schil van de bospeen en verwijder de schil. Pel de rode ui, snijd in partjes en de rode biet in blokjes. Trek de bol knoflook uit elkaar en pel de teentjes. Hak de koriander en de pecannoten en verkruimel de witte kaas.
3. Verdeel de wortel, de rode biet, de rode ui en de teentjes knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, plaats in de oven en rooster in 25 - 30 minuten goudbruin.
4. Meng de helft van de koriander met de yoghurt.
5. Spoel de linzen af en meng door de rucola. Voeg de geroosterde groenten en knoflook toe en verdeel over een grote schaal. Garneer met de witte kaas, de overige koriander en de pecannoten. Serveer met naanbrood.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1877 Kj
Calorieën
447 kcal
Vetten
17 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
50 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
18 gram
Meer recepten in de categorie