Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Linzensalade met geroosterde bospeen en rode biet

Linzensalade met geroosterde bospeen en rode biet

Ingrediënten

  • 205 gram linzen
  • 1 bosje bospeen
  • 3 eetlepels magere yoghurt
  • 1 bolletje knoflook
  • 1 stuk rode ui
  • 100 gram witte kaas
  • 75 gram rucola
  • 20 gram koriander
  • 500 gram rode bieten (gekookt)
  • 1 handje pecannoten
  • 2 stuks naanbroden
Linzensalade met geroosterde bospeen en rode biet product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. 2. Verwijder het loof en de schil van de bospeen en verwijder de schil. Pel de rode ui, snijd in partjes en de rode biet in blokjes. Trek de bol knoflook uit elkaar en pel de teentjes. Hak de koriander en de pecannoten en verkruimel de witte kaas.
  3. 3. Verdeel de wortel, de rode biet, de rode ui en de teentjes knoflook over een met bakpapier beklede bakplaat. Besprenkel met olijfolie, plaats in de oven en rooster in 25 - 30 minuten goudbruin.
  4. 4. Meng de helft van de koriander met de yoghurt.
  5. 5. Spoel de linzen af en meng door de rucola. Voeg de geroosterde groenten en knoflook toe en verdeel over een grote schaal. Garneer met de witte kaas, de overige koriander en de pecannoten. Serveer met naanbrood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 447
  • Eiwit 18 g
  • Koolhydraten 50 g
  • waarvan suikers 15
  • Vet 17 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 11