
Linzensalade met geroosterde rode biet en fetakaas
4 pers.
ca. 55 min
Hollands
Ingrediënten
500 g Bio+ rode biet
1 bol knoflook
2 stuks rode ui
1 zak bospeen
2 eetlepels honing
150 g fetakaas
2 takjes rozemarijn
400 g HAK linzen
10 g peterselie
100 ml yoghurt
1 handje geroosterde amandelen
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de knoflookbol overdwars doormidden. Pel de rode ui en snijd in partjes.
Schil de rode biet en de bospeen. Snijd de rode biet in partjes en snijd het meeste groen van de bospeen. Leg alles op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en verdeel de honing erover. Leg de takjes rozemarijn erbij en rooster 30 minuten in de oven.
Hak de peterselie en de amandelen grof. Verkruimel de fetakaas.
Meng de helft van de peterselie door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel naar smaak een scheutje extra vierge olijfolie toe.
Meng de linzen, de helft van de peterselie en de amandelen door de geroosterde groenten.
Verdeel de linzensalade over de borden, garneer met de fetakaas en serveer met de kruidige yoghurtsaus.
Meer recepten in de categorie