Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Linzensalade met geroosterde rode biet en fetakaas

Linzensalade met geroosterde rode biet en fetakaas

Ingrediënten

  • 500 g Bio+ rode biet
  • 1 bol knoflook
  • 2 stuks rode ui
  • 1 zak bospeen
  • 2 eetlepels honing
  • 150 g fetakaas
  • 2 takjes rozemarijn
  • 400 g HAK linzen
  • 10 g peterselie
  • 100 ml yoghurt
  • 1 handje geroosterde amandelen
Linzensalade met geroosterde rode biet en fetakaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 55 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Snijd de knoflookbol overdwars doormidden. Pel de rode ui en snijd in partjes.
  2. Schil de rode biet en de bospeen. Snijd de rode biet in partjes en snijd het meeste groen van de bospeen. Leg alles op een met bakpapier beklede bakplaat, besprenkel met olijfolie en verdeel de honing erover. Leg de takjes rozemarijn erbij en rooster 30 minuten in de oven.
  3. Hak de peterselie en de amandelen grof. Verkruimel de fetakaas.
  4. Meng de helft van de peterselie door de yoghurt en breng op smaak met peper en zout. Voeg eventueel naar smaak een scheutje extra vierge olijfolie toe.
  5. Meng de linzen, de helft van de peterselie en de amandelen door de geroosterde groenten.
  6. Verdeel de linzensalade over de borden, garneer met de fetakaas en serveer met de kruidige yoghurtsaus.