Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Linzensoep met verse worst

Linzensoep met verse worst

Ingrediënten

  • 500 gram verse worst
  • 400 gram Hollandse roerbakgroente
  • 1 liter groentebouillon
  • 400 gram linzen
  • 1 teentje knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 stuk ui
  • 3 stuks tomaten
  • 10 gram tuinkers
  • 1 stuk zoete puntpaprika
Linzensoep met verse worst product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd samen met de tomaten in blokjes. Pel en snipper de ui en pers de knoflook.
  2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan. Fruit de ui en de knoflook en voeg de tomatenpuree toe.
  3. Knijp de worst uit het vel zodat er kleine balletjes ontstaan en doe bij de ui en de knoflook. Bak rondom bruin en voeg vervolgens de paprika, de tomaten en de roerbakgroente toe.
  4. Schenk de bouillon erbij en verwarm het geheel 10 minuten.
  5. Voeg de linzen toe en verwarm het geheel nogmaals 5 minuten.
  6. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de tuinkers.

    Voedingswaarde

  • Kcal 656
  • Eiwit 33 g
  • Koolhydraten 36 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 40 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 14
  • Vezels 7