
Linzensoep met verse worst
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
500 gram verse worst
400 gram Hollandse roerbakgroente
1 liter groentebouillon
400 gram linzen
1 teentje knoflook
1 eetlepel tomatenpuree
1 stuk ui
3 stuks tomaten
10 gram tuinkers
1 stuk zoete puntpaprika
Bereidingswijze
1. Halveer de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd samen met de tomaten in blokjes. Pel en snipper de ui en pers de knoflook.
2. Verhit een scheutje olijfolie in een grote soeppan. Fruit de ui en de knoflook en voeg de tomatenpuree toe.
3. Knijp de worst uit het vel zodat er kleine balletjes ontstaan en doe bij de ui en de knoflook. Bak rondom bruin en voeg vervolgens de paprika, de tomaten en de roerbakgroente toe.
4. Schenk de bouillon erbij en verwarm het geheel 10 minuten.
5. Voeg de linzen toe en verwarm het geheel nogmaals 5 minuten.
6. Verdeel de soep over de kommen en garneer met de tuinkers.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2739 Kj
Calorieën
656 kcal
Vetten
40 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
36 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
33 gram