
Linzenstoof met geroosterde tomaten en aubergine
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
22.14 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram Tomaten
2 stuks Aubergine
1 eetlepel Tijmblaadjes
3 tenen Knoflook
400 gram Roerbakgroenten paksoi en paprika
400 gram Linzen in blik
250 ml Groentebouillon
1 bosje Peterselie
100 gram Roomkaas
1 theelepel Chilipoeder
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Verwijder de kroontjes van de tomaten en snijd het vruchtvlees in parten. Snijd de aubergines in plakken van 2 centimeter dik. Verdeel de aubergineplakken en tomatenparten over een met bakpapier bekleed bakblik. Besprenkel met 4 eetlepels olijfolie, zout, peper en de tijmblaadjes. Rooster 25-30 minuten in de oven, tot de aubergineplakken zacht en gaar zijn.
2. Snijd de knoflook in dunne plakjes. Verwarm een hapjespan met een scheut olijfolie en fruit hierin op laag vuur de knoflook. Voeg na drie minuten de roerbakgroenten toe en bak 5 minuten terwijl je regelmatig roert op middelhoog vuur. Spoel de linzen in een vergiet onder de koude kraan en laat uitlekken. Voeg toe aan de roerbakgroenten en breng op smaak met peper en zout. Voeg de bouillon toe en verwarm door, zonder dat het geheel kookt.
3. Voeg de tomaten en aubergines uit de oven toe aan de linzenstoof. Hak de peterselie fijn en meng de helft door de stoof. Roer de roomkaas los met een eetlepel water. Verdeel de linzenstoof over vier diepe borden. Garneer met de roomkaas, resterende peterselie en chili flakes.
Meer recepten in de categorie