
Loaded fries met pulled pork
Hoofdgerecht
3 pers.
ca. 30 min
Amerikaans
Ingrediënten
1 pakje rosita’s pulled pork kruidenpasta
500 gram varkensschouders (aan een stuk)
1 eetlepel water
400 gram oven frietjes
1 eetlepel zonnebloemolie
100 milliliter koffiemelk
60 gram cheddar
1 bosui
1 handje (koriander) (vers)
2 eetlepels crème fraîche
1 ingelegde ui (optioneel)
Bereidingswijze
1. Dep het stuk vlees goed droog, bestrooi het met zout en bestrijk het rondom dik met de kruidenpasta. Lek het vlees in een passende braadpan of kleine ovenschaal en schenk het water in de pan. Dek af met een deksel of aluminiumfolie.
2. Zet de pan in de oven, schakel die in op 110 graden en laat het vlees zo’n 5 uur in de oven zodat het uit elkaar valt. Controleer af en toe of er nog genoeg vocht in de pan zit.
3. Bereid de frietjes volgens het recept op de verpakking. Snijd de bosui ondertussen in ringen en hak de koriander fijn.
4. Verwarm de koffiemelk in een steelpan en doe hierin de cheddar. Houd het vuur laag. Wanneer de cheddar gesmolten is, is je kaassaus klaar.
5. Dien de friet op met de pulled pork, kaassaus, bosui, koriander, crème fraîche en eventueel pickled onions.
Meer recepten in de categorie