
Loaded Fries
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Surinaams
Ingrediënten
2 zakken verse frites
16 rundergehaktballetjes
300 gram satésaus (geconcentreerd)
250 milliliter water
250 gram ijsbergsla
1 potje atjar tjampoer (uitgelekt)
4 eetlepels sambasaus
4 theelepels seroendeng
1 scheutje zonnebloemolie
0 zout (naar smaak)
Bereidingswijze
1. Verwarm de friteuse voor op 175 graden.
2. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een anti-aanbakpan en bak de gehaktballetjes rondom mooi goudbruin en gaar.
3. Verwarm in een steelpannetje het water en voeg er al roerende de satésaus aan toe. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat. Houd je van iets meer pit, voeg dan een lepeltje sambal toe.
4. Frituur de verse frites mooi goudbruin in de hete olie, laat goed uitlekken boven de friteuse en giet dan in een schaal met keukenpapier. Kruid met een snufje zout.
5. Snijd de gehaktballetjes doormidden.
6. Verdeel de frites over 4 mooie schalen of diepe borden en verdeel er de ijsbergsla en de atjar over.
7. Verdeel er de gehalveerde gehaktballetjes over.
8. Lepel de satésaus over de gehaktballetjes.
9. Trek met een lepel mooie strepen van de sambasaus over het gerecht en bestrooi tenslotte met de seroendeng.
Meer recepten in de categorie