
Loaded frites met kip, paprika en avocado
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
31.57 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Rode ui
2 tenen Knoflook
3 stuks Puntpaprika
1 kilo Aviko friet van 't huis
600 gram Kipfiletblokjes
56 gram Fajita
2 stuks Avocado
250 gram Cocktailtrostomaten
1 stuk Limoen
100 gram Feta
1 bosje Koriander
125 gram Zure room
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd de rode uien in dunne ringen, de knoflook in plakjes en de rode puntpaprika’s in reepjes van 5 centimeter. Leg de helft van de rode uien apart.
2. Verwarm een koekenpan op laag tot middelhoog vuur met een scheut olijfolie. Fruit hierin de ui met de knoflook en paprika gedurende 15 minuten. Verspreid de frietjes over een met bakpapier beklede bakplaat en bak volgens de bereidingswijze op de verpakking.
3. Verwarm een tweede koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de kipfiletblokjes goudbruin en voeg na 5 minuten de fajitakruiden en 75 ml water toe. Bak nog 5-10 minuten op laag vuur, tot de kip gaar is. Meng tot slot met de paprika.
4. Snijd ondertussen de avocado’s in plakjes, de cocktailtomaten in kwarten en de limoen in partjes. Verbrokkel de feta en hak de korianderblaadjes grof. Verdeel de frietjes over 1 grote schaal of 4 borden. Leg hierop het kip-paprikamengsel en garneer met de zure room, avocado, tomaat, resterende rode ui, feta en korianderblaadjes. Serveer met de limoenpartjes.
Meer recepten in de categorie