
Loaded zoete aardappel met broccoli en spek
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Amerikaans
Ingrediënten
1 kilogram zoete aardappel
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel knoflookpoeder
4 eetlepels olijfolie
400 gram broccoli (in roosjes)
100 gram ontbijtspek (in plakjes, vleeswaren)
250 gram zure room
3 eetlepels bieslook (fijngesneden)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Boen de aardappelen schoon en snijd ze in partjes van 2 cm. Schep de aardappelpartjes om met het paprikapoeder, knoflookpoeder en 2 el olijfolie. Breng op smaak met zout en peper.
2. Verdeel de partjes over de met bakpapier beklede bakplaat, maar houd ruimte vrij voor de broccoli. Rooster ze in 30 min. lichtbruin en gaar.
3. Schep de broccoli om met 1 el olijfolie. Rooster de broccoli de laatste 15 min. met de aardappelpartjes mee. Verhit in een koekenpan 1 el olijfolie. Bak het spek in 4 min. knapperig uit.
4. Verdeel de zoete aardappelpartjes over 4 borden. Verdeel de broccoli en een flinke lepel zure room erover. Verkruimel het ontbijtspek grof erboven en bestrooi met de bieslook.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
476 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
53 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
12 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie