
Locro de zapallo
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Zuid-Amerikaans
Ingrediënten
3 eetlepels zonnebloemolie
2 uien (grof gehakt)
2 teentjes knoflook (grof gehakt)
3 tomaten (in blokjes)
400 gram pompoenen (in blokjes)
1 blik mais
3 grote aardappels (geschild, in blokjes)
1 theelepel oregano
0 oregano (om te garneren)
500 milliliter groentebouillon
100 milliliter room
100 gram feta
Bereidingswijze
1. Verhit de olie en bak hierin de ui en knoflook circa 5 minuten. Voeg de tomaten toe en bak 5 minuten verder.
2. Voeg de pompoen, mais, aardappels en oregano toe en giet de bouillon en room erbij. Kook afgedekt circa 20 minuten op middelhoge stand.
3. Verkruimel de feta erover, bestrooi met oregano en serveer direct. Lekker met (kokos)rijst.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
360 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
31 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
10 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie