Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lofschuitjes met makreelrillette

Lofschuitjes met makreelrillette

Lofschuitjes met makreelrillette product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 hele VIS MARINE gerookte makreel of 150 gram makreelfilet
  • 2 PLUS sjalotten
  • 125 ml PLUS crème fraiche
  • 0.5 theel. Frambozenazijn
  • 1 EAT ME granaatappel
  • 2 stronken PLUS rood- of witlof
  • Half bosje PLUS dille, grof gehakt
Bereiden
Verwijder de huid van de makreel en pluk de makreel in een kom of bak en zorg dat er geen graten meer in zitten. Snipper de sjalotten fijn en voeg toe aan de makreel. Voeg de crème fraîche en frambozenazijn toe en roer met een vork stevig door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Maak met een mesje een dunne snee in de granaatappel en breek hem in twee helften. Pak een helft in je hand en houd je hand boven een grote kom. Sla, met behulp van bijvoorbeeld een houten lepel, hard op de achterkant van de granaatappel zodat de pitten uit de granaatappel vallen.
Pluk blaadjes van de lof en vul ze met de makreelrillette. Maak af met de dille en de granaatappelpitjes.