Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lofschuitjes met makreelrillette

Lofschuitjes met makreelrillette

Ingrediënten

  • 1 hele VIS MARINE gerookte makreel of 150 gram makreelfilet
  • 2 PLUS sjalotten
  • 125 ml PLUS crème fraiche
  • 0.5 theel. Frambozenazijn
  • 1 EAT ME granaatappel
  • 2 stronken PLUS rood- of witlof
  • Half bosje PLUS dille, grof gehakt
Lofschuitjes met makreelrillette product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwijder de huid van de makreel en pluk de makreel in een kom of bak en zorg dat er geen graten meer in zitten. Snipper de sjalotten fijn en voeg toe aan de makreel. Voeg de crème fraîche en frambozenazijn toe en roer met een vork stevig door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
  2. Maak met een mesje een dunne snee in de granaatappel en breek hem in twee helften. Pak een helft in je hand en houd je hand boven een grote kom. Sla, met behulp van bijvoorbeeld een houten lepel, hard op de achterkant van de granaatappel zodat de pitten uit de granaatappel vallen.
  3. Pluk blaadjes van de lof en vul ze met de makreelrillette. Maak af met de dille en de granaatappelpitjes.