
Lofschuitjes met makreelrillette
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 hele VIS MARINE gerookte makreel of 150 gram makreelfilet
2 PLUS sjalotten
125 ml PLUS crème fraiche
0.5 theel. Frambozenazijn
1 EAT ME granaatappel
2 stronken PLUS rood- of witlof
Half bosje PLUS dille, grof gehakt
Bereidingswijze
Verwijder de huid van de makreel en pluk de makreel in een kom of bak en zorg dat er geen graten meer in zitten. Snipper de sjalotten fijn en voeg toe aan de makreel. Voeg de crème fraîche en frambozenazijn toe en roer met een vork stevig door elkaar. Breng op smaak met peper en zout.
Maak met een mesje een dunne snee in de granaatappel en breek hem in twee helften. Pak een helft in je hand en houd je hand boven een grote kom. Sla, met behulp van bijvoorbeeld een houten lepel, hard op de achterkant van de granaatappel zodat de pitten uit de granaatappel vallen.
Pluk blaadjes van de lof en vul ze met de makreelrillette. Maak af met de dille en de granaatappelpitjes.
Meer recepten in de categorie