Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lopende chocoladecakejes met kersen

Lopende chocoladecakejes met kersen

Ingrediënten

  • 125 g roomboter, op kamertemperatuur
  • 50 g patentbloem
  • 50 g cacaopoeder
  • 1 mespunt zout
  • 125 suiker
  • 75 pure chocolade
  • 2 eieren
  • 370 ml kersen zonder pit
Lopende chocoladecakejes met kersen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt 100 gram van de boter in een pannetje op laag vuur. Giet de boter in een mengkom en zet apart.
  2. 2. Zeef de bloem, 40 gram van het cacaopoeder en het zout boven een tweede mengkom. Voeg de suiker toe en roer goed. Hak de chocolade in stukjes van ongeveer 1 x 1 cm. Het is niet erger als niet alles even groot is.
  3. 3. Vet 4 tot 6 ramekins of andere ovenbestendige schaaltjes in met de resterende boter. Bestuif met de resterende cacao en gooi overtollig cacaopoeder weg. Meng de eieren door de boter en roer goed. Voeg het suikermengsel toe en chocoladestukjes toe en meng tot een homogeen beslag.
  4. 4. Verdeel het beslag over de schaaltjes en leg in het midden steeds 1 kers. Bak de cakejes in 20-25 minuten gaar. Stort de cakejes op verschillende bordjes en garneer met de resterende kersen. Serveer warm.