

Lopende chocoladecakejes met kersen
dessert
4 pers.
ca. 35 min
Zoet
5.47 voor 4 pers.
Ingrediënten
125 gram Roomboter
50 gram Patentbloem
50 gram Cacaopoeder
1 Mespunt Zout
125 gram Suiker
75 gram Pure chocolade
2 stuks Eieren
370 ml Kersen zonder pit
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Smelt 100 gram van de boter in een pannetje op laag vuur. Giet de boter in een mengkom en zet apart.
2. Zeef de bloem, 40 gram van het cacaopoeder en het zout boven een tweede mengkom. Voeg de suiker toe en roer goed. Hak de chocolade in stukjes van ongeveer 1 x 1 cm. Het is niet erg als niet alles even groot is.
3. Vet 4 tot 6 ramekins of andere ovenbestendige schaaltjes in met de resterende boter. Bestuif met de resterende cacao en gooi overtollig cacaopoeder weg. Meng de eieren door de boter en roer goed. Voeg het suikermengsel toe en chocoladestukjes toe en meng tot een homogeen beslag.
4. Verdeel het beslag over de schaaltjes en leg in het midden steeds 1 kers. Bak de cakejes in 20-25 minuten gaar. Stort de cakejes op verschillende bordjes en garneer met de resterende kersen. Serveer warm.
Meer recepten in de categorie