
Luchtige eiwolkjes voor ontbijt
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
4 grote eieren
1 mespunt zout
4 el geraspte oude kaas
2 el gehakte bieslook
versgemalen zwarte peper
4 PLUS FeestMoment Mini briochebroodjes (pak 240 gram)
4 el boter bakpapier
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200°C. Bak de briochebroodjes af volgens de aanwijzingen op de verpakking. Splits de eieren. Klop de eiwitten in een brandschone kom met het zout stijf en glanzend. Verdeel het eiwit in vier gelijke wolkjes over een met bakpapier beklede bakplaat. Maak een kuiltje voor de eidooier. Zet de wolkjes ca. 6 min. in de oven. Check of ze stevig zijn maar nog wel zo wit mogelijk. Leg de eidooiers voorzichtig in de kuiltjes, bestrooi met de kaas en bak ze nog 3 min.
Bestrooi de eiwolkjes met de bieslook en peper naar smaak. Serveer met de warme briochebroodjes en boter.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
315 kcal
Vetten
23 gram
Koolhydraten
14 gram
Eiwitten
13 gram