
Luchtige ovenschotel met kip en witlof
4 pers.
ca. 40 min
Ingrediënten
zonnebloemolie
600 gram kipfiletblokjes
750 gram witlof
70 gram geraspte kaas
250 gram champignons
1 bakje bieslook
125 ml crème fraîche
500 gram aardappelen kruimig
125 ml melk
2 teentjes knoflook
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Schil en snijd de aardappelen in gelijke blokjes en kook 18 minuten. Giet af en stamp de aardappelen met een stamper fijn.
3. Snijd de witlof in gelijke partjes, de champignons in plakjes, hak de bieslook fijn en pel en pers de teentjes knoflook.
4. Verhit een scheutje olie in een koekenpan en roerbak de kipfiletblokjes in 5 minuten rondom goudbruin. Voeg de knoflook, de champignons, de witlof, de crème fraîche en de bieslook toe. Draai het vuur laag en stoof de groenten 5 minuten mee.
5. Verwarm ondertussen de melk in een steelpan, schenk de warme melk bij de gestampte aardappelen en roer tot een luchtige puree.
6. Verdeel het kipmengsel over een ovenschaal, volg met de puree en strooi tot slot de geraspte kaas erover. Plaats de ovenschaal 10-15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
7. Verdeel de luchtige ovenschotel met kip en witlof over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2056 Kj
Calorieën
487 kcal
Vetten
21 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
28 gram
Waarvan suikers
4 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
45 gram