
Luchtige puree met rundersaucijzen en bietensalade
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
1 kg stamppotaardappelen
50 g roomboter (biologisch)
4 Blonde d’Aquitaine rundersaucijzen (Beter Leven keurmerk 2**)
800 g geschaafde gekookte bieten met ui (2 zakken)
4 el balsamicoazijn
2 el olijfolie extra vierge
100 ml halfvolle melk (biologisch)
1 bakje bieslook
75 g walnoten
EXTRA pureestamper
Bereidingswijze
Schil en snij de aardappelen in kleinere stukken en breng ze in een pan water met zout aan de kook. Kook in 15-20 min. gaar.
Verhit ondertussen 10 g boter in een koekenpan en braad de saucijzen 56 min. tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Voeg 100 ml water toe, doe een deksel op de pan en laat de saucijzen nog 5 min. sudderen. Zet daarna het vuur uit.
Doe de bieten met ui in een kom en voeg de balsamicoazijn, olijfolie en peper en zout toe. Schep om.
Giet de aardappelen af, laat 1 min. droogstomen en stamp dan fijn met de pureestamper. Voeg de melk, de rest van de boter en peper erdoor tot een smeuïge puree.
Serveer de puree met de saucijzen, jus en bietensalade. Knip de bieslook boven de puree en garneer de bietensalade met de walnoten.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
725 kcal
Vetten
45 gram
Koolhydraten
52 gram
Eiwitten
27 gram