Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Luchtige puree met rundersaucijzen en bietensalade

Luchtige puree met rundersaucijzen en bietensalade

Ingrediënten

  • 1 kg stamppotaardappelen
  • 50 g roomboter (biologisch)
  • 4 Blonde d’Aquitaine rundersaucijzen (Beter Leven keurmerk 2**)
  • 800 g geschaafde gekookte bieten met ui (2 zakken)
  • 4 el balsamico­azijn
  • 2 el olijfolie extra vierge
  • 100 ml halfvolle melk (biologisch)
  • 1 bakje bieslook
  • 75 g walnoten
  • EXTRA pureestamper
Luchtige puree met rundersaucijzen en bietensalade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil en snij de aardappelen in kleinere stukken en breng ze in een pan water met zout aan de kook. Kook in 15-­20 min. gaar.
  2. Verhit ondertussen 10 g boter in een koekenpan en braad de saucijzen 5­6 min. tot ze aan beide kanten mooi bruin zijn. Voeg 100 ml water toe, doe een deksel op de pan en laat de saucijzen nog 5 min. sudderen. Zet daarna het vuur uit.
  3. Doe de bieten met ui in een kom en voeg de balsamico­azijn, olijfolie en peper en zout toe. Schep om.
  4. Giet de aardappelen af, laat 1 min. droogstomen en stamp dan fijn met de pureestamper. Voeg de melk, de rest van de boter en peper erdoor tot een smeuïge puree.
  5. Serveer de puree met de saucijzen, jus en bietensalade. Knip de bieslook boven de puree en garneer de bietensalade met de walnoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 725
  • Eiwit 27 g
  • Koolhydraten 52 g
  • Vet 45 g