
Luchtige yoghurt-kwarktaart met bosbessen
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
300 gram bosbessenkwark
300 ml volle yoghurt
200 gram biscuiten
150 ml slagroom light
100 gram roomboter
80 gram suiker
10 blaadjes Gelatine
250 gram blauwe bessen
Bereidingswijze
Let op: laat de gelatineblaadjes voor gebruik 10 minuten weken in een kom met koud water.
1. Verkruimel de koekjes met een staafmixer of in een keukenmachine en smelt de roomboter in een steelpan.
2. Vet een springvorm in met een beetje boter en bekleed de bodem met bakpapier. Plaats de rand van de springvorm op de bodem, klik deze vast en verdeel het koekmengsel over de bodem. Plaats de springvorm tot gebruik in de koelkast.
3. Klop vervolgens de slagroom samen met de suiker in een vetvrije kom stijf.
4. Verwarm 100 ml yoghurt in een steelpan en laat de vellen gelatine hierin oplossen. Meng vervolgens de gelatine-yoghurt beetje voor beetje met de resterende yoghurt. Voeg de kwark, de slagroom en de helft van de blauwe bessen toe en roer goed door.
5. Verdeel het kwarkmengsel in de springvorm en laat deze minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
6. Garneer de yoghurt-kwarktaart voor het serveren met de blauwe bessen. Snijd de taart in gelijke punten en verdeel over schotels.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2696 Kj
Calorieën
643 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
76 gram
Waarvan suikers
38 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
21 gram
Meer recepten in de categorie