Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Luchtige yoghurt-kwarktaart met bosbessen

Luchtige yoghurt-kwarktaart met bosbessen

Ingrediënten

  • 300 gram bosbessenkwark
  • 300 ml volle yoghurt
  • 200 gram biscuiten
  • 150 ml slagroom light
  • 100 gram roomboter
  • 80 gram suiker
  • 10 blaadjes Gelatine
  • 250 gram blauwe bessen
Luchtige yoghurt-kwarktaart met bosbessen product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Let op: laat de gelatineblaadjes voor gebruik 10 minuten weken in een kom met koud water.
  2. Verkruimel de koekjes met een staafmixer of in een keukenmachine en smelt de roomboter in een steelpan.
  3. Vet een springvorm in met een beetje boter en bekleed de bodem met bakpapier. Plaats de rand van de springvorm op de bodem, klik deze vast en verdeel het koekmengsel over de bodem. Plaats de springvorm tot gebruik in de koelkast.
  4. Klop vervolgens de slagroom samen met de suiker in een vetvrije kom stijf.
  5. Verwarm 100 ml yoghurt in een steelpan en laat de vellen gelatine hierin oplossen. Meng vervolgens de gelatine-yoghurt beetje voor beetje met de resterende yoghurt. Voeg de kwark, de slagroom en de helft van de blauwe bessen toe en roer goed door.
  6. Verdeel het kwarkmengsel in de springvorm en laat deze minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
  7. Garneer de yoghurt-kwarktaart voor het serveren met de blauwe bessen. Snijd de taart in gelijke punten en verdeel over schotels.

    Voedingswaarde

  • Kcal 643
  • Eiwit 21 g
  • Koolhydraten 76 g
  • waarvan suikers 38
  • Vet 27 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 14
  • Vezels 5