
Lunchsalade met broccoli, paprika, kabeljauw en rozijntjes
4 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
1 kleine broccoli
1 friszure appel, bijvoorbeeld Elstar
1 rode paprika
¼ winterwortel
260 gram kabeljauwfilet
2 eetlepels mayonaise
2 eetlepels yoghurt
sap van 1/2 citroen
70 gram ongebrande walnoten
Rozijntjes
Bereidingswijze
Maak de broccoli schoon en snijd in kleine roosjes van ongeveer 4 centimeter lang.
Blancheer 1 minuut in kokend water en spoel af met koud water, laat uitlekken.
Schil de wortel en rasp met een blokrasp op de grove rasp.
Snijd de appel en paprika in kleine blokjes en meng met de broccoli en wortel.
Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de kabeljauwfilet aan beide kanten gaar.
Breng op smaak met peper en zout.
Wel de rozijntjes in warm water.
Meng de mayonaise met de yoghurt en 1 eetlepel citroensap.
Breng op smaak met peper en zout en meng door de salade.
Hak de walnoten grof en voeg samen met de rozijntjes toe aan de salade.
Serveer de broccolisalade met kabeljauw en eventueel nog een beetje citroensap.