Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Lunchsalade met broccoli, paprika, kabeljauw en rozijntjes

Lunchsalade met broccoli, paprika, kabeljauw en rozijntjes

Ingrediënten

  • 1 kleine broccoli
  • 1 friszure appel, bijvoorbeeld Elstar
  • 1 rode paprika
  • ¼ winterwortel
  • 260 gram kabeljauwfilet
  • 2 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels yoghurt
  • sap van 1/2 citroen
  • 70 gram ongebrande walnoten
  • Rozijntjes
Lunchsalade met broccoli, paprika, kabeljauw en rozijntjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Maak de broccoli schoon en snijd in kleine roosjes van ongeveer 4 centimeter lang.
  2. Blancheer 1 minuut in kokend water en spoel af met koud water, laat uitlekken.
  3. Schil de wortel en rasp met een blokrasp op de grove rasp.
  4. Snijd de appel en paprika in kleine blokjes en meng met de broccoli en wortel.
  5. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de kabeljauwfilet aan beide kanten gaar.
  6. Breng op smaak met peper en zout.
  7. Wel de rozijntjes in warm water.
  8. Meng de mayonaise met de yoghurt en 1 eetlepel citroensap.
  9. Breng op smaak met peper en zout en meng door de salade.
  10. Hak de walnoten grof en voeg samen met de rozijntjes toe aan de salade.
  11. Serveer de broccolisalade met kabeljauw en eventueel nog een beetje citroensap.