
Luxe brunchtosti's met romige kaassaus
Lunch
4 pers.
ca. 30 min
Frans
Ingrediënten
25 gram ongezouten roomboter
25 gram bloem
300 milliliter halfvolle melk
75 gram geraspte belegen kaas
1 theelepel mosterd
1 snuf nootmuskaat
Zout en versgemalen zwarte peper
8 sneetjes casinobrood
4 plakken achterham
50 gram geraspte belegen kaas
1 eetlepel zonnebloemolie
4 eieren
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier.
2. Maak de kaassaus. Smelt de roomboter in een steelpan op middelhoog vuur. Voeg de bloem toe en roer met een garde tot een gladde pasta (roux). Bak 1 minuut zachtjes mee.
3. Schenk de melk in delen bij de roux en blijf kloppen met de garde tot er een gladde, gebonden saus ontstaat. Haal de pan van het vuur en roer de 75 gram geraspte kaas, de mosterd en de nootmuskaat erdoor. Breng op smaak met zout en peper.
4. Beleg 4 sneetjes brood met een plak ham en verdeel de 50 gram geraspte kaas erover. Leg de andere 4 sneetjes brood erbovenop. Leg de tosti's op de bakplaat.
5. Verdeel de zelfgemaakte kaassaus gelijkmatig over de bovenkant van de tosti's en strijk het uit tot aan de randen.
6. Bak de tosti's 10-15 minuten in het midden van de oven, of tot de kaassaus goudbruin is en borrelt.
7. Verhit ondertussen de zonnebloemolie in een koekenpan en bak 4 spiegeleieren. Leg op elke hete tosti een spiegelei om er een Croque Madame van te maken. Serveer direct.
Variatietip
Liever zonder vlees? Vervang de ham door plakjes tomaat en een paar blaadjes verse basilicum. Voor een extra luxe twist kun je een paar druppels truffelolie door de kaassaus roeren.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1932 Kj
Calorieën
464 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
35 gram
Waarvan suikers
5 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
26 gram
Zout
1.81 gram