

Luxe cheeseburger
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
11.30 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Rode uien
1 stuk Augurk
4 eetlepel Mayonaise
2 eetlepel Mosterd
2 eetlepel Ketchup
2 eetlepel Roomboter
4 stuks Burgerbroodjes
500 gram Gehakt
4 Plakjes Jong belegen plakken
8 Plakjes Ontbijtspek
4 bladeren Kropsla
Bereidingswijze
1. Snijd de uien in ringen en snijd de augurk in kleine blokjes. Meng de augurk met de mayonaise, mosterd en ketchup.
2. Verhit de boter in een koekenpan. Snijd de hamburger broodjes open en bak de open gesneden kant in de boter aan tot dit goudbruin is. Zet opzij.
3. Bak de ontbijtspek aan in de pan aan beide kanten, tot dit krokant is. Laat uitlekken op keukenpapier.
4. Verdeel het gehakt in 4 gelijke porties, kneed kort door en maak er hamburgers van. Breng beide kanten op smaak met peper en zout en bak aan tot het gehakt de gewenste gaarheid heeft. Leg op het laatst de plakjes kaas op de burger en laat smelten.
5. Smeer de onderkant van de broodjes in met een beetje saus en beleg met de krulsla. Leg daar de burger met kaas op, dan de ontbijtspek en de rode uienringen. Smeer op de andere kant van het broodje nog wat saus en leg op de burger. Herhaal met de rest en serveer direct.
Meer recepten in de categorie