
Maaltijdsalade met aardappels, sperziebonen en kip uit de oven
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
24.69 voor 4 pers.
Ingrediënten
700 gram Ovenschotel kip tandoori
800 gram Vastkokende aardappels
500 gram Sperziebonen
300 gram Doperwten (uit de diepvries)
1 Teen Knoflook
150 gram Griekse yoghurt
1 eetlepel Piccalilly
1 bosje Koriander
1 stuk Rode ui
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 160 graden. Bereid de kip volgens de aanwijzingen op de verpakking. Was de aardappels en snijd in gelijk stukken. Doe de aardappels in een pan met water en breng aan de kook. Kook in 10-15 minuten beetgaar en giet af.
2. Breng ondertussen een tweede pan water aan de kook, maak de sperziebonen schoon en halveer. Blancheer de sperziebonen in 3 minuten beetgaar, schep ze met een schuimspaan of kleine zeef uit de pan en spoel af onder de koude kraan. Laat uitlekken. Breng het water opnieuw aan de kook en blancheer hierin de doperwten gedurende 3 minuten. Giet af in een vergiet, spoel af onder de koude kraan en laat uitlekken
3. Hak de knoflook fijn en meng met de yoghurt en piccalilly. Hak de koriander grof en snijd de rode ui in flinterdunne ringen. Meng de aardappels met de yoghurtdressing, de helft van de koriander en de helft van de rode ui. Voeg de sperziebonen en doperwten toe.
4. Verdeel de aardappelsalade over 4 borden, garneer met de resterende koriander en rode ui. Top de aardappelsalade met de kip.
Meer recepten in de categorie