Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Maaltijdsalade met asperges, tuinbonen en geitenkaas

Maaltijdsalade met asperges, tuinbonen en geitenkaas

Ingrediënten

  • 1 doos fijne tuinbonen (450 g, diepvries)
  • 200 g groene aspergetips (PLUS Moment)
  • 1 zak veldsla (75 g)
  • ½ zak babyspinazie (à 100 g)
  • 4 gourmet mini geitenkaasjes met spek
  • 4 el olijfolie extra vierge 1 el rode wijnazijn 1 el grove mosterd 1 tl honing 1 kuipje versiermix Italiaanse mix (35 g)
Maaltijdsalade met asperges, tuinbonen en geitenkaas product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Bijgerecht
Recipes/Time Ca. 40 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Kook de bevroren tuinbonen ca. 4 min. in kokend water. Giet ze af en verwijder met behulp van een scherp mesje het schilletje.
  2. Verwijder de harde onderkant van de asperges en snijd ze in schuine stukken van 4 cm. Kook ze 2 min. in kokend water. Giet af en spoel koud. Verdeel de veldsla met de spinazie, tuinbonen en asperges over een schaal.
  3. Klop een dressing van de olijfolie, wijnazijn, mosterd en honing. Breng op smaak met zout en peper. Besprenkel de salade met de dressing.
  4. Verhit een koekenpan en bak de geitenkaasjes in ca. 4 min. krokant van buiten en zacht van binnen. Keer halverwege. Leg ze op de salade en bestrooi met de versiermix.

Variatie

Liever vegetarisch? Bestrooi de salade met versiermix geitenkaasparels (bakje 55 g).

    Voedingswaarde

  • Kcal 295
  • Eiwit 11 g
  • Koolhydraten 11 g
  • Vet 21 g