
Lauwwarme maaltijdsalade met beenham en frambozen
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
1 beenham
500 gram krieltjes
4 stronkjes witlof
1 groene appel
125 gram frambozen
2 volkorenbrood
8 eetlepels yoghurt
0.5 citroen (sap en rasp)
4 takjes peterselie
1 scheutje zonnebloemolie
1 peper (versgemalen)
1 zout
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor. Leg de beenham in een ovenschaal en braad deze in de oven volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Borstel de krieltjes schoon en snijd doormidden of in vieren, afhankelijk van het formaat.
3. Zet de krieltjes onder met water en een snufje zout en kook net gaar in ongeveer 15 minuten. Giet af en laat goeduitwasemen.
4. Snijd de sneetjes brood in kleine blokjes. Verwarm een scheutje zonnebloemolie in een antiaanbakpan en bak er de blokjes brood in tot deze mooi krokant en goudnbruin zijn. Laat uitlekken op keukenpapier.
5. Snijd de kontjes van de witlof en snijd in de lengte in reepjes.
6. Snijd de appel in staafjes en besprenkel lichtjes met citroensap.
7. Snijd de peterselie fijn, meng met de yoghurt, citroensap en -rasp en kruid met zout en peper.
8. Meng de krieltjes en de witlof en maak aan met de yoghurt.
9. Verdeel over 4 borden. Snijd de beenham in mooie plakken en verdeel over de salade.
10. Verdeel er de appelstaafjes en de framboosjes overheen en lepel er nog wat dressing overheen.
11. Bestrooi tenslotte met de croutons.
Meer recepten in de categorie