
Maaltijdsalade met brie, spekjes en zelfgemaakte croutons
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
27.02 voor 4 pers.
Ingrediënten
4 stuks Campioentjes (of andere kleine broodjes)
3 tenen Knoflook
1 bosje Peterselie
1 stuk Citroen
400 gram Sperziebonen
125 gram Spekreepjes
3 stuks Peren
3 eetlepel Honing
380 gram Roombrie
75 gram Pecannoten
85 gram Veldsla
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd de broodjes in de lengte in plakken van 2-3 centimeter dik. Rasp de knoflook boven een schaaltje en hak de peterselie fijn. Voeg de peterselie samen met de citroenrasp en vier eetlepels olijfolie toe. Besmeer de plakken brood aan een kant met de knoflookolie en rooster in 5-7 minuten goudbruin en krokant.
2. Breng een pan met water aan de kook. Maak de sperziebonen schoon en blancheer 4 minuten in het water. Giet af en zet apart.
3. Verwarm een koekenpan en bak hierin de spekreepjes krokant. Schil de peren en verwijder de harde kernen. Snijd in grove stukken en meng met twee eetlepels olijfolie en de helft van de honing. Verwarm een koekenpan en bak hierin de perenstukjes. Zet apart.
4. Snijd de brie in plakjes en hak de pecannoten grof. Meng de veldsla met het resterende citroensap, honing, twee eetlepels olijfolie, zout en peper. Verdeel over vier borden en verdeel er de sperziebonen, stukjes peer, spekjes, brie en pecannoten over. Serveer met de croutons.
Meer recepten in de categorie