
Maaltijdsalade met gegrilde broccoli, peer, brie en walnoten
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 12 min
44.71 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Broccoli
110 gram Bacon
2 eetlepel Honing
1 theelepel Citroensap
75 gram Walnoten
3 stuks Conference peren
200 gram Roombrie
300 gram Bladspinazie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd de broccoli in roosjes en de stronk in plakjes. Meng de broccoli met 2 eetlepels olijfolie en 1 theelepel zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster in 15-20 minuten krokant.
2. Verdeel de bacon over de bodem van een koekenpan en verwarm op middelhoog vuur. Bak de bacon krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Vang het vet op en meng met de honing, citroensap, 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Verwarm de koekenpan opnieuw en bak hierin de walnoten goudbruin. Hak grof en zet apart.
3. Haal de broccoli uit de oven en laat 5 minuten afkoelen. Was de peren en snijd in kwarten. Verwijder de klokhuizen en harde steeltjes, en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Snijd de brie in stukjes. Meng de bladspinazie met de dressing, de broccoli, bacon, peer en brie. Verdeel over 4 borden en garneer met de walnoten.
Meer recepten in de categorie