
Maaltijdsalade met gegrilde perziken en gedroogde ham
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
32.57 voor 4 pers.
Ingrediënten
450 gram Aardappelpartjes in schil
4 stuks Perziken
2 stuks Avocado
350 gram Snoeptomaaten
1 stuk Citroen
100 gram Luxe jonge bladslamelange
1 Plant Basilicum
250 gram Buffelmozzarella
150 gram Parmaham
Bereidingswijze
1. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de aardappelpartjes goudbruin en krokant in ongeveer 15-20 minuten. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
2. Was de perziken, snijd in parten en verwijder de pit. Vet de snijkant van de perziken in met olijfolie en verwarm een grillpan op middelhoog tot hoog vuur. Grill de perziken aan beide zijden tot je grillstrepen ziet, 3-5 minuten per kant. Breng op smaak met zwarte peper.
3. Halveer de avocado’s. Verwijder de schil en pit, en snijd het vruchtvlees in plakjes. Halveer de snoeptomaten. Rasp de citroen en pers uit.
4. Meng de luxe slamelange met de basilicumblaadjes, olijfolie, citroensap, zout en peper. Scheur de buffelmozzarella in stukken. Verdeel over vier borden en verdeel er de aardappelpartjes, tomaatjes, perziken, avocado, buffelmozzarella en Parmaham over. Breng op smaak met een klein beetje zout en de citroenrasp. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie