
Maaltijdsalade met geitenkaas, frambozen en peer
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
125 gram frambozen
4 stuks Peer
200 gram geitenkaas
4 plakken krentenbrood
75 gram rucolamelange
3 eetlepels balsamicoazijn
1 stuk rode ui
75 gram amandelen
Bereidingswijze
1. Schil de peren en snijd ze over de lengte in 4 gelijke parten.
2. Verhit een klontje boter in een koekenpan en bak de peren 4 minuten. Voeg de balsamico azijn toe en bak nog 3 minuten.
3. Pel en snijd ondertussen de rode ui in gelijke, dunne ringen.
4. Meng de rucola melange met de rode ui, de amandelen en de frambozen in een grote kom.
5. Rooster vervolgens het vruchtenbrood in een broodrooster.
6. Verdeel de salade over de borden, garneer met de geitenkaas en serveer met het vruchtenbrood.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1770 Kj
Calorieën
421 kcal
Vetten
20 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
45 gram
Waarvan suikers
10 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
15 gram
Meer recepten in de categorie