
Maaltijdsalade met gerookte zalm, broccoli, avocado en yoghurtdressing
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
27.82 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Broccoli
4 stuks Grote eieren
1 Teen Knoflook
100 ml Volle yoghurt
2 eetlepel Mayonaise
1 theelepel Citroensap
1 bosje Dille
2 stuks Avocado
75 gram Jonge bladsla melange
200 gram Gerookte zalm
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd de bovenkant van de broccoli in roosjes en de steel in plakjes. Meng met 2 eetlepels olijfolie, zout en peper. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15-20 minuten, tot de broccoli beetgaar en krokant is. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.
2. Breng een pan met water aan de kook en kook de eieren 6 minuten. Laat schrikken onder de koude kraan en pel. Leg apart.
3. Pel de knoflook en rasp boven een bakje. Voeg de yoghurt, mayonaise, citroensap, peper en zout toe. Hak de dille fijn en meng de helft door de yoghurtdressing. Meng en proef. Breng eventueel extra op smaak met peper, zout of citroensap.
4. Verwijder de schil en pitten van de avocado’s. Snijd het vruchtvlees in reepjes en halveer de eieren. Meng de veldslamelange met de broccoli, avocado en dille. Verdeel over 4 borden. Garneer met de gerookte zalm, eieren en dressing.
Meer recepten in de categorie