

Maaltijdsalade met geroosterde wortel en halloumi
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Midden-Ooster
11.98 voor 4 pers.
Ingrediënten
500 gram Worteltjes ongeschrapt
2 eetlepel Honing
1 eetlepel Baharat
200 gram Parelcouscous
225 gram Halloumi
250 gram Cherrytomaten
1 bosje Peterselie
1 eetlepel Harissa
1 stuk Citroen
300 gram Verse spinazie
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil de wortels en meng ze in een ovenschaal met 3 eetlepels olijfolie, de honing, baharat, zout en peper. Rooster de wortels 20 minuten, tot ze mooi kleuren en beetgaar zijn.
2. Breng ondertussen een pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
3. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Snijd ondertussen de halloumi in plakjes van ongeveer 1 cm dik. Bak de halloumi in de koekenpan aan beide kanten goudbruin, in ongeveer 10 minuten. Breng op smaak met zwarte peper.
4. Halveer de cherrytomaten en hak de peterselie fijn. Giet de parelcouscous af en meng de cherrytomaten, peterselie en harissa door. Breng op smaak met zout, peper, citroensap en citroenrasp. Meng de spinazie met 2 eetlepels olijfolie en schep door de parelcouscous.
5. Haal de wortels uit de oven en snijd in grove stukken. Schep door de salade en verdeel over 1 grote schaal of 4 diepe borden. Garneer met de halloumi.
Meer recepten in de categorie