

Maaltijdsalade met groenten, komijnenkaas en een frisse peterselie-yoghurtdressing
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Hollands
Ingrediënten
500g sperziebonen
1 komkommer
1 blik kikkererwten 410g
1 ui 1 teentje knoflook
1 pak jong belegen komijnenkaas
1 citroen 1 bakje koriander, 15 gr
200 ml volle yoghurt (Melkan)
2 el olijfolie traditioneel
1 el komijnpoeder
1 el korianderpoeder
400g bloemkoolrijst
Bereidingswijze
Was de sperziebonen goed, verwijder de puntjes en kook ze 7 min. in water met zout beetgaar. Giet ze af en spoel koud. Was de komkommer en snijd in dunne plakjes. Spoel de kikkererwten in een zeef af met koud water en laat ze goed uitlekken.
Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de kaas in 1 cm brede repen. Boen de citroen schoon, rasp de gele schil eraf en pers de vrucht uit. Hak de steeltjes en de blaadjes van de koriander fijn. Schep de citroenrasp, de helft van het sap, de yoghurt, 0,5 tl komijnpoeder en versgemalen peper en zout door elkaar.
Verhit de olie in een koekenpan en fruit de ui met de knoflook al omscheppend goudgeel en glazig. Voeg de kikkererwten en de rest van het komijn- en korianderpoeder toe en bak op een hoog vuur kort mee.
Verdeel de bloemkoolrijst, de sperziebonen, komkommer, de kikkererwten en de kaas over een schaal. Verdeel de dressing en de rest van de koriander over en serveer direct.
Meer recepten in de categorie