
Maaltijdsalade met mango, kip en bacon
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
59.60 voor 4 pers.
Ingrediënten
100 gram Quinoa
450 gram Kipblokjes
3 eetlepel Teriyakisaus
100 gram Bacon
1 stuk Mango
2 stuks Avocado
1 stuk Rode ui
2 stuks Rode puntpaprika
2 eetlepel Olijfolie
100 gram Sla melange
1 theelepel Citroensap
2 eetlepel Sesamzaadjes
1 bosje Koriander
Bereidingswijze
1. Breng een pan water aan de kook en kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en zet apart. Meng de kipblokjes met de teriyakisaus en laat een kwartier marineren in de koelkast. Bak de bacon in een droge pan krokant en laat uitlekken op keukenpapier. Scheur in stukjes en zet apart.
2. Verwijder de schil en pit van de mango en avocado, en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Verwijder de schil van de ui en snijd in dunne ringen. Verwijder de zaadlijsten en het kroontje van de paprika’s en snijd in stukjes. Zet apart.
3. Verwarm de olijfolie in een koekenpan op middelhoog vuur en bak hierin de kipblokjes goudbruin en gaar. Meng de slamelange met de uienringen, quinoa, citroensap, peper en zout, en verdeel over 4 diepe borden. Verdeel er de mango, avocado, paprika, kipblokjes en bacon over. Garneer met sesamzaadjes en korianderblaadjes.
Meer recepten in de categorie