
Maaltijdsalade met mango, kip en frambozendressing
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
48.04 voor 4 pers.
Ingrediënten
60 gram Pijnboompitten
4 stuks Kipdijfilet
400 gram Tuinbonen (diepvries)
250 gram Frambozen
150 ml Karnemelk
2 eetlepel Appelazijn
4 eetlepel Olijfolie mild
1 theelepel Mosterd
1 theelepel Honing
1 stuk Mango
2 stuks Avocado
300 gram Spinazie
Bereidingswijze
1. Verwarm een ruime koekenpan op middelhoog vuur en rooster hierin de pijnboompitten goudbruin. Zet het vuur lager als ze te snel verkleuren. Haal de pijnboompitten uit de pan en leg apart.
2. Verwarm de koekenpan opnieuw op middelhoog vuur, deze keer met een scheut olijfolie. Bak hierin de kipdijfilets aan alle kanten goudbruin en gaar in ongeveer 15 minuten. Breng op smaak met peper en zout.
3. Verwarm ondertussen een pan met gezouten water en kook hierin de tuinbonen gedurende 3-4 minuten. Giet af en zet apart.
4. Meng in een keukenmachine of blender de frambozen met de karnemelk, azijn, olijfolie, mosterd en honing tot een gladde dressing. Proef en breng op smaak met peper, zout en eventueel extra honing, mosterd, azijn of olie.
5. Schil de mango en snijd het vruchtvlees van de pit. Halveer de avocado’s, verwijder de pit en schil. Snijd de mango en avocado’s in dobbelsteentjes. Breng op smaak met peper, zout en olijfolie. Scheur de basilicumblaadjes grof.
6. Snijd de kipdijfilets in plakjes van 1-2 centimeter dik. Meng de spinazie met de basilicumblaadjes, tuinbonen, mango en avocado, en verdeel over vier borden. Top met de kipdijfilet. Garneer met dressing naar smaak en de pijnboompitten.
Meer recepten in de categorie