
Maaltijdsalade met parelcouscous, nectarine en halloumi
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
31.86 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Parelcouscous
1 stuk Courgette
2 tenen Knoflook
400 gram Halloumi basilicum
3 stuks Nectarine
3 stuks Trostomaten
1 bosje Basilicum
1 bosje Peterselie
75 gram Pistachenoten
1 theelepel Citroenrasp
40 gram Rucola
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook en kook hierin de parelcouscous volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Snijd de courgette in blokjes van 2 x 2 centimeter. Pers de knoflook of hak fijn. Haal de halloumi uit de verpakking en dep droog met keukenpapier.
2. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de courgetteblokjes 8-10 minuten tot ze goudbruin kleuren. Voeg de knoflook samen met een snufje zout toe en bak nog een paar minuten.
3. Snijd ondertussen de halloumi in plakken van 1 centimeter dik. Verwarm een tweede koekenpan met een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur. Bak hierin de halloumi gedurende 8-10 minuten aan beide kanten goudbruin en krokant. Breng op smaak met zwarte peper.
4. Snijd met een mes de nectarines in tot je de pit voelt. Draai het mes door, zodat de nectarines over de hele omtrek zijn ingesneden. Herhaal dit nog twee keer. Draai de vrucht los van de pit in parten. Snijd de tomaten in grove stukken. Hak de kruiden fijn. Haal de pistachenoten uit hun schelp en hak fijn.
5. Giet de parelcouscous af en doe terug in de pan. Breng op smaak met 2 eetlepels extra vierge olijfolie, peper, zout, de verse kruiden en citroenrasp. Meng de courgette, nectarine, tomaat en rucola erdoorheen. Schep de parelcouscous op vier borden en garneer met de halloumi en gehakte pistachenoten.
Meer recepten in de categorie