Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Maaltijdsalade met pasta en pulled salmon

Maaltijdsalade met pasta en pulled salmon

Ingrediënten

  • boter
  • olijfolie
  • peper
  • 3 eetlepels slasaus
  • 250 gram fusilli (pasta)
  • 200 gram slamelange
  • 2 stuks limoenen
  • 2 stuks avocado's
  • 2 stuks rode uien
  • 1 bakje tuinkers
  • 400 gram tuinbonen (diepvries)
  • 550 gram zalmfilets
  • 1 eetlepel suiker
Maaltijdsalade met pasta en pulled salmon product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Breng een pan met water aan de kook.
  2. 2. Bereid de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de laatste 4 minuten de tuinbonen mee. Giet beiden af en bewaar met een scheutje olijfolie (extra vierge) in de pan.
  3. 3. Spoel en rasp vervolgens de schillen van de limoenen en pers het sap uit. Halveer de avocado's, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in gelijke blokjes. Pel en snijd de rode uien in flinterdunne ringen.
  4. 4. Marineer de rode uienringen tot gebruik in een mengsel van 4 eetlepels limoensap, 4 eetlepels water en de suiker.
  5. 5. Breng de zalmfilets op smaak met de limoenrasp en zwarte peper. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de zalm in 6-8 minuten rondom gaar. Haal de zalmfilets uit de pan en trek ze voorzichtig met 2 vorken in stukjes.
  6. 6. Scheur de slablaadjes in gelijke stukken. Meng in een grote schaal de sla samen met de fusilli, de avocado's, de rode uien, de slasaus en de tuinkers en roer goed door.
  7. 7. Verdeel de maaltijdsalade samen met de pulled salmon over de borden.

    Voedingswaarde

  • Kcal 689
  • Eiwit 43 g
  • Koolhydraten 52 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 32 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 7
  • Vezels 11