
Maaltijdsalade met pasta en pulled salmon
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
boter
olijfolie
peper
3 eetlepels slasaus
250 gram fusilli (pasta)
200 gram slamelange
2 stuks limoenen
2 stuks avocado's
2 stuks rode uien
1 bakje tuinkers
400 gram tuinbonen (diepvries)
550 gram zalmfilets
1 eetlepel suiker
Bereidingswijze
1. Breng een pan met water aan de kook.
2. Bereid de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking en kook de laatste 4 minuten de tuinbonen mee. Giet beiden af en bewaar met een scheutje olijfolie (extra vierge) in de pan.
3. Spoel en rasp vervolgens de schillen van de limoenen en pers het sap uit. Halveer de avocado's, verwijder de pitten en snijd het vruchtvlees in gelijke blokjes. Pel en snijd de rode uien in flinterdunne ringen.
4. Marineer de rode uienringen tot gebruik in een mengsel van 4 eetlepels limoensap, 4 eetlepels water en de suiker.
5. Breng de zalmfilets op smaak met de limoenrasp en zwarte peper. Smelt een klontje boter in een koekenpan en bak de zalm in 6-8 minuten rondom gaar. Haal de zalmfilets uit de pan en trek ze voorzichtig met 2 vorken in stukjes.
6. Scheur de slablaadjes in gelijke stukken. Meng in een grote schaal de sla samen met de fusilli, de avocado's, de rode uien, de slasaus en de tuinkers en roer goed door.
7. Verdeel de maaltijdsalade samen met de pulled salmon over de borden.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2894 Kj
Calorieën
689 kcal
Vetten
32 gram
Waarvan verzadigd vet
7 gram
Koolhydraten
52 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
11 gram
Eiwitten
43 gram