Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Maaltijdsalade met penne en scholfilet

Maaltijdsalade met penne en scholfilet

Ingrediënten

  • 200 gram cherrytomaten
  • 2 courgettes
  • 250 gram mozzarella
  • 1 rode ui
  • 200 gram volkoren penne pasta
  • 500 gram GIJS scholfilet
  • 400 gram tomatenblokjes in tomatensap
  • 4 takjes tijm
  • Handje pijnboompitten
  • 75 gram rucola
  • 75 gram veldsla
  • 1 eetlepel crema di balsamico
Maaltijdsalade met penne en scholfilet product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Halveer de cherrytomaten en snijd met een spirelli of kaasschaaf slierten van de courgettes. Scheur de mozzarella in grove stukken. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen.
  2. Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de scholfilet in 8 - 12 minuten rondom bruin en gaar. Voeg als laatst de tomatenblokjes en de tijm toe en verwarm nog 5 minuten. Haal de scholfilet uit de pan en trek met een vork in grove stukken.
  4. Rooster in een tweede koekenpan de pijnboompitten tot deze goudbruin kleuren.
  5. Meng de rucola, de veldsla, de courgette, de rode ui, de mozzarella, de penne en de cherrytomaten door elkaar en breng op smaak met de balsamicostroop.
  6. Serveer de maaltijdsalade in een schaal. Verdeel de scholfilet erover en garneer met de pijnboompitten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 564
  • Eiwit 43 g
  • Koolhydraten 52 g
  • waarvan suikers 15
  • Vet 18 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 8
  • Vezels 9