
Maaltijdsalade met penne en scholfilet
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
200 gram cherrytomaten
2 courgettes
250 gram mozzarella
1 rode ui
200 gram volkoren penne pasta
500 gram GIJS scholfilet
400 gram tomatenblokjes in tomatensap
4 takjes tijm
Handje pijnboompitten
75 gram rucola
75 gram veldsla
1 eetlepel crema di balsamico
Bereidingswijze
1.Halveer de cherrytomaten en snijd met een spirelli of kaasschaaf slierten van de courgettes. Scheur de mozzarella in grove stukken. Pel de rode ui en snijd in flinterdunne ringen.
2. Bereid de penne volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Verhit een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak de scholfilet in 8 - 12 minuten rondom bruin en gaar. Voeg als laatst de tomatenblokjes en de tijm toe en verwarm nog 5 minuten. Haal de scholfilet uit de pan en trek met een vork in grove stukken.
4. Rooster in een tweede koekenpan de pijnboompitten tot deze goudbruin kleuren.
5. Meng de rucola, de veldsla, de courgette, de rode ui, de mozzarella, de penne en de cherrytomaten door elkaar en breng op smaak met de balsamicostroop.
6. Serveer de maaltijdsalade in een schaal. Verdeel de scholfilet erover en garneer met de pijnboompitten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2368 Kj
Calorieën
564 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
52 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
43 gram